Meteoriet trouwringen: de complete gids (2024)

Als je aan een trouwring denkt, denk je waarschijnlijk aan de typische metalen goud, zilver en platina. Maar wat als je iets unieks en anders wilt? Meteoriet is misschien wel het trouwringmateriaal voor jou.

Wat is meteoriet?

Meteoriet is een stukje van een komeet, asteroïde of meteoroïde dat door de atmosfeer gaat en het oppervlak van een planeet of de maan bereikt. Deskundigen schatten dat meteorietmateriaal zich met een geschatte snelheid van 11 kilometer per seconde voortbeweegt.

Niets dat op aarde is gevormd lijkt op een meteoriet. Het gestreept ontwerp van het materiaal, bekend als een Widmanstätten-patroon (figuren van lange nikkel-ijzerkristallen), wordt gevormd door banden van legeringen genaamd kamaciet (nikkel-ijzer gevonden in meteorieten) en taeniet (een mineraal dat van nature op aarde voorkomt, meestal in ijzermeteorieten). ).

Volgens juwelier Ryan Atlas zijn de natuurlijke patronen die meteorietringen zo speciaal maken, het resultaat van de groei van nikkel-ijzerkristallen terwijl de verwarmde meteoriet gedurende miljoenen jaren heel langzaam afkoelt. Het resulterende kristallijne patroon is zeer duidelijk en uniek. Juwelier Johan Rust vergelijkt een meteorietring met een sneeuwvlok: geen twee zijn hetzelfde. “Meteoriet is zo’n perfect materiaal om in een ring te verwerken en er iets bijzonders van te maken. Het vinden van de perfecte partner is tenslotte een behoorlijk astronomische prestatie!”

Verderop leggen Atlas en Rust alles uit wat je moet weten over trouwringen met meteorieten.

Alles wat u moet weten over trouwringen

Voor- en nadelen van meteorietringen

Aangezien het materiaal zeldzamer is dan platina, hebben meteorietsieraden een verrassend bescheiden prijskaartje. Rust zegt: "De prijzen variëren afhankelijk van het ringmetaal, de hoeveelheid meteoriet en andere materialen in een ontwerp." Voor een dunnere meteorietring met enkele inleg, vervaardigd uit een alternatief metaal, kun je verwachten ongeveer $ 400 te betalen. Edelmetalen meteorietringen zijn dichter bij $1.000.

Wat de duurzaamheid betreft, zegt Atlas, aangezien meteorietringen oorspronkelijk zijn afgeleid van de kern van een uitgestorven planeet, enkele miljarden jaren geleden, zijn de sieraden extreem sterk en resistent. Rust is het daarmee eens en zegt: "Meteoriet bestaat uit metalen elementen, voornamelijk metallisch ijzer. nikkel, waardoor het op zichzelf heel hard en duurzaam is. Wanneer het in een ring wordt gelegd die is vervaardigd uit wolfraam, titanium of een ander hard metaal, zorgt het voor een ring die de tand des tijds kan doorstaan.

Een nadeel is echter dat meteoriet gevoelig is voor oxidatie omdat het een grote hoeveelheid ijzer bevat. “Als onderdeel van de productienormen van Brilliant Earth brengen we een beschermende laag aan over het meteorietmateriaal om het te beschermen tegen vocht”, verzekert Atlas.

Waar je op moet letten in een meteorietenring

Hier zijn een paar vragen en antwoorden die u moet weten voordat u een meteorietring kiest.

  • Welke metalen passen het beste bij meteoriet?“Meteoriet heeft een natuurlijke, mooie textuur en de strepen geven elke ring een uniek patroon van wervelende grijze tinten. Om deze natuurlijke textuur en afwerking aan te vullen, combineren we het graag met een zuiver metaal zoals wit wolfraam, waardoor de meteoriet het middelpunt van de aandacht is, of met een opvallend metaal zoals zwart wolfraam, dat een eigentijdse uitstraling creëert”, legt Atlas uit.
  • Zijn er verschillende soorten meteorieten?De drie belangrijkste soorten meteorieten zijn Gibeon, dat is samengesteld uit een ijzer-nikkellegering die aanzienlijke hoeveelheden kobalt en fosfor bevat; Muonionalusta, een ijzermeteoriet; en Lunar, waarvan bekend is dat deze op de maan is ontstaan.
  • Hoe kan ik meteoriet integreren in een aangepast ringontwerp?"Klanten komen binnen met een bestaand ringontwerp van een andere juwelier, en dan werken we samen om een ​​manier te vinden om meteoriet erin te verwerken om een ​​volledig uniek stuk te creëren", legt Rust uit zijn eigen ervaring uit. ‘Dit omvat het toevoegenbezel gezette diamantenin een meteorietinleg en met gefacetteerde meteorietstenen voor verlovingsringen.”

Hoe zorg je voor een meteorietring?

"Meteorietmateriaal is niet iets om achteloos te dragen", waarschuwt Rust. Roest kan echter worden voorkomen door uw ring te beschermen met was of olie, onderdompeling in water te vermijden en af ​​en toe ontsmettingsalcohol te gebruiken om uw ring schoon te maken en uit te drogen.

Hij adviseert ook om een ​​tandenborstel en wat gewone tandpasta te gebruiken om roest en vuil te verwijderen. Week je ring vervolgens in wat ontsmettingsalcohol om eventueel vocht uit te drogen. Sluit de meteoriet ten slotte af met wat olie om hem in de toekomst tegen roest te beschermen.

Klaar om iets unieks aan die vinger te laten glijden? Lees verder voor de beste meteoriettrouwringen.

27 antieke en vintage trouwringen voor een werkelijk unieke ring

Briljante aardemeteoriet en wolfraamtoendra trouwring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (1)

Deze gemengde metalen ring is een onderscheidende band met een eigentijdse uitstraling en heeft een meteorietbuitenkant, uitgebalanceerd met afgeschuinde randen en een gepolijste wolfraambinnenkant.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1.090

Sieraden van Johan Titanium Meteorite damestrouwring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (2)

De dunne titanium band toont een prachtige, echte Gibeon-meteorietinleg die is geëtst om karakteristieke patronen en Widmanstätten-figuren te onthullen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 409

Revolution Jewelry kobaltchromen ring met Gibeon meteoriet inleg

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (3)

Deze kobaltchromen ring heeft een gepolijste afwerking en een prachtige inleg in het midden van de Gibeon-meteoriet. Het interieur beschikt over een geanodiseerde titanium hoes.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1.802

Rob en Lean Damascus stalen meteorietring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (4)

Deze roestvrijstalen en meteorietring van roestvrij Damaststaal heeft zebra-achtige lijnen die zich rond de band wikkelen. De kleuren zwart en staal zorgen voor een opvallend contrast.

Prijs op het moment van publicatie: $ 330

Space Age-ringen Meteoriet en dinosaurusbotring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (5)

Deze ring is handgemaakt, waarbij elk stukje meteoriet precies is geplaatst om op te vallen. Het beschikt ook over zowel meteoriet- als dinosaurusbot, terwijl opalen edelstenen een glas-in-loodeffect op de zwarte band creëren.

Prijs op het moment van publicatie: $ 145 voor keramiek afgeschuind 4 mm

Manly Bands The Rocket Man Titanium en Meteorietring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (6)

Deze prachtige ring is werkelijk niet van deze wereld. Deze is voorzien van een titaniumband met een meteorietinleg die voor een opvallende afwerking zorgt. Bovendien heeft deze ring een koepelvormig ontwerp voor een comfortabele pasvorm.

Prijs op het moment van publicatie: $ 575

Patrick Adair ontwerpt meteorietring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (7)

Deze band is gemaakt van authentieke Muonionalusta-meteorietplaten en kan worden aangepast qua breedte, profiel en voering. De natuurlijke eigenschappen van meteorieten laten een uniek geometrisch patroon zien.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1.100

De herenjuwelier Amboyna Burl Wood Gibeon Meteorite Band

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (8)

Deze uniseks band is met de hand gemaakt van niet-verbonden amboyna-wortelhout en Gibeon-meteoriet-overlays, gescheiden door een 14K geelgouden krijtstreep.

Prijs op het moment van publicatie: $ 930

Mannelijke bands De Callisto Band

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (9)

Deze band is voorzien van zwart zirkonium (houtskoolgrijs van kleur) met inleg van Gibeon-meteoriet en een massief 14K roségouden accent. Plus een plat ontwerp en afgeschuinde randen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1.875

Renaissance sieraden meteorietring in titanium

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (10)

Deze prachtige Gibeon meteorietbandset is vervaardigd met titanium mouwen. Elke ring is met zuur geëtst om de briljante Widmanstätten-lijnen naar voren te brengen.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1.051

Stone Forge geëtste Muonionalusta meteoriet, bloedhout en gouden ring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (11)

Het kleurcontrast is opvallend dankzij gemengde materialen, waaronder Gibeon-meteoriet, een metalen band en bloedhout. Kies roestvrij staal, sterling zilver, rosé, geel of wit goud.

Prijs op het moment van publicatie: $632

Lashbrook kobaltchroom platte band

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (12)

Deze platte band van kobaltchroom heeft 14K roségouden gegroefde randen en een meteorietcentrum. Het is eenvoudig en chic voor een moderne bruidegom.

Prijs op het moment van publicatie: $ 2.091

Stonebrook Jewelry Titanium Ring met Gibeon Meteoriet

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (13)

Deze band van Gibeon-meteoriet en gelegeerd titanium heeft een duidelijke kristallijne structuur op het oppervlak. Het is plat van vorm en heeft een koele, gezandstraalde afwerking.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1.379

Shane Co. Denali ring met getextureerde meteoriet, zwarte zirkonium en roségoud

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (14)

Meteoriet en zwarte zirkonium komen samen om een ​​moderne en unieke trouwring te creëren. Een dunne band van 14K roségoud wikkelt zich rond het midden voor een elegante uitstraling.

Prijs op het moment van publicatie: $ 1.840

Band & gelofte De Equinox-ring

Meteorite Wedding Bands: The Complete Guide (15)

Deze ring is gemaakt van 14K roségoud, heeft een meteorietinleg en gehamerde, afgeschuinde randen en heeft een stoere charme. Onthoud: deze is op bestelling gemaakt!

Prijs op het moment van publicatie: $ 3.600

Maak kennis met de deskundige

Waarom bruiden vertrouwen

Bruiden bijdragerChristine Coppais al 17 jaar lifestylejournalist. Haar boek, "Rattled!", Werd een Target Breakout Book genoemd en beoordeeld door The New York Times. Haar werk is gepubliceerd in verschillende publicaties, waaronder Byrdie, Verywell, Glamour en Cosmopolitan.

25 diamanten trouwringen voor heren voor een statement-making look

Meteoriet trouwringen: de complete gids (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Corie Satterfield

Last Updated:

Views: 5800

Rating: 4.1 / 5 (62 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Corie Satterfield

Birthday: 1992-08-19

Address: 850 Benjamin Bridge, Dickinsonchester, CO 68572-0542

Phone: +26813599986666

Job: Sales Manager

Hobby: Table tennis, Soapmaking, Flower arranging, amateur radio, Rock climbing, scrapbook, Horseback riding

Introduction: My name is Corie Satterfield, I am a fancy, perfect, spotless, quaint, fantastic, funny, lucky person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.